Sportgala 2023: Een viering van buitengewone prestaties

Op vrijdag 9 juni werd in Theater het Kruispunt het jaarlijkse Sportgala gehouden, waarbij de spotlight werd gericht op de indrukwekkende prestaties en de onschatbare bijdragen van lokale sporters en vrijwilligers.

De avond begon met de bekendmaking van de genomineerden. Onder de genomineerden bevonden zich enkele buitengewone sporters die het afgelopen jaar opmerkelijke successen hebben behaald.

De prestigieuze titel ‘Sportcoach van het jaar’ werd toegekend aan Pieter Mourik van Lokomotief Rijswijk, voor zijn uitzonderlijke leiderschap en begeleiding in het basketbal. Het ‘Sporttalent van het jaar’ was toegekend aan Dani Loonstra van Drechtsteden, een opkomend talent in de kunstschaatswereld. Een bijzonder moment was de deling van de titel ‘G-sporter van het jaar’ door Johan van der Pols van BVV Barendrecht en het G Voetbal 1-team van BVV Barendrecht. De individuele topprestaties werden ook beloond met de titels ‘Sportman van het jaar’ en ‘Sportvrouw van het jaar’. Jaimy Voogt van CAV Energie ontving de titel ‘Sportman van het jaar’ voor zijn uitmuntendheid in atletiek, terwijl Marlou de Kleijn van CBV Binnenland werd bekroond als ‘Sportvrouw van het jaar’ vanwege haar opmerkelijke bijdrage aan het basketbal. Naast de individuele erkenning was er ook een eerbetoon aan het teamwork in de sportwereld met de uitreiking van de titel ‘Sportploeg van het jaar’. De heren van team 019 van BVV Barendrecht, uitblinkers in het voetbal, gingen er met deze felbegeerde prijs vandoor.

Het Sportgala erkende ook het belangrijke werk van vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de sportgemeenschap van Barendrecht. Alle genomineerden voor de titel ‘Sportvrijwilliger van het jaar’ werden geëerd voor hun toewijding en inzet. Onder de genomineerden waren Jan Kees v/d Berg van ZPB Waterpolo, Wim van der Hoek van CBV Binnenland, Pieta Verhoef van Savosa, Aad Vermaesen van Biljart Barendrecht, Leo Tol van VV Smitshoek, Harry Spermon van TVB Barendrecht, Astrid Terlouw van Dance Barendrecht, Peter de Visser van CAV Energie, Rene Faber van Bridge Club Sans Atout en Ruben Visser van KV Vitesse.

Het Sportgala werd bijgewoond door vertegenwoordigers van verschillende organisaties, waaronder de PvdA, die hun steun en waardering toonden voor de sporthelden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *