| |

PvdA Barendrecht op bezoek bij Laurens De Elf Ranken

Op 4 februari jl. heeft PvdA Barendrecht een bezoek gebracht aan Laurens De Elf Ranken, een verpleeghuiszorg voor inwoners met lichamelijke klachten of dementie. Het bezoek aan De Elf Ranken werd door Esther Dost (projectcoördinator bij stichting Present Barendrecht) georganiseerd. Stichting Present faciliteert groepen mensen die met elkaar een klus of een sociale activiteit willen doen. Op deze manier slaat Stichting Present een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. De leden van de PvdA hebben deelgenomen aan één van de sociale projecten van Stichting Present namelijk een gezellige middag met de bewoners.

Het programma bestond uit twee dagdelen. In de ochtend hebben de leden van de PvdA samen met de bewoners van de somatische afdeling spelletjes gespeeld en muziek geluisterd onder begeleiding van Vivian (activiteitenbegeleider bij De Elf Ranken). Op het middagprogramma stond als activiteit spel en bewegen onder het genot van een kop koffie en een koekje op de gesloten afdeling.

Tijdens de gesprekken kwam de schreeuw om vrijwilligers snel ter sprake en de bewoners vonden het dan ook heel leuk dat er iemand op bezoek kwam bij hen. Door corona zijn de uitjes en bezoeken nu beperkt waardoor zij soms in een isolement raken. Een ander onderwerp van het gesprek was de omgeving waar De Elf Ranken zich bevindt. Het verpleeghuis is namelijk dicht bij  winkelcentrum Carnisse Veste gesitueerd. Helaas is dit met de rolstoel, waar de bewoners afhankelijk van zijn, zeer slecht te bereiken vanaf de ingang bij het Havenhoofd. De straat zit hier vol met hobbels en kuilen. Ze zijn daarom genoodzaakt om een heel eind om te lopen naar de andere ingang bij de parkeergarage. Inclusie is een belangrijk speerpunt van PvdA Barendrecht en daarom vindt de PvdA het belangrijk dat deze doelgroep ook zonder obstakels deel kan nemen in de samenleving. De PvdA zal de komende tijd meedenken hoe dit probleem verder op te pakken.

PvdA Barendrecht is Stichting Present zeer erkentelijk voor het organiseren van deze activiteit. Wilt u meer weten omtrent de activiteiten van stichting Present dan kunt u terecht op hun website.

Tina Jakoeb, lijsttrekker van PvdA Barendrecht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *