PvdA en Stichting Dajong bespreken inzet voor doelgroep met afstand tot de arbeidsmarkt

Op 23 augustus vond een overleg plaats tussen de PvdA en Stichting Dajong. De focus van deze bespreking lag op de strategieën en initiatieven van Dajong gericht op de integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een handicap.

Sinds de oprichting in 2006 fungeert Stichting Dajong als een dagactiviteitencentrum waar individuen hun vaardigheden kunnen ontwikkelen, met name op technologisch gebied. Het centrum biedt een vaste dagstructuur en legt nadruk op het aanleren en onderhouden van sociale vaardigheden in een omgeving die de reguliere bedrijfscultuur reflecteert.

“Cliënten met zowel een WMO als WLZ-indicatie kunnen terecht voor dagbesteding bij Dajong. Jade Corino vermeldde daarnaast dat er cliënten zijn zonder een officiële indicatie die toch kiezen voor Dajong en ook deze groep wordt met open armen ontvangen. Bij Dajong staat de deur voor iedereen open”.

John Kievits, voorzitter van Stichting Dajong, lichtte toe: “We zijn momenteel bezig met uitbreidings- en renovatiewerkzaamheden van ons pand. Deze ontwikkelingen zullen resulteren in een verbeterde werkomgeving voor onze bezoekers en cliënten. Dankzij de uitbreiding zijn we in staat om meer deelnemers te verwelkomen in ons dagactiviteitencentrum.”

Dajong heeft een reputatie opgebouwd in technologiereparaties, variërend van computers tot mobiele apparaten. Daarnaast hebben ze hun aanbod recent uitgebreid met 3D-printen en webontwikkeling, gespecialiseerd in WordPress en handmatige website-coding.

Een belangrijk sociaal initiatief van Dajong betreft het inzamelen en reviseren van gedoneerde computers. Deze apparaten worden vervolgens beschikbaar gesteld aan individuen via sociale organisaties zoals het CVD en Leger des Heils. “We zien dit als een essentiële manier om bij te dragen aan de gemeenschap,” aldus Kievits.

Het gesprek werd gevoerd met John Kievits, Jade Corino, die verantwoordelijk is voor de administratie, en Jeffrey, die zorg draagt voor de cliënten. Alle drie zetten zij zich in voor Dajong en zijn gedreven om een positief verschil te maken in de levens van de cliënten van Dajong.

De PvdA waardeert de openheid en transparantie van Stichting Dajong tijdens deze ontmoeting en bedankt hen hartelijk voor het oprechte en verhelderende gesprek.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *