PvdA aanwezig bij 65-jarig jubileum van De Oranjespeeltuin in Barendrecht

De PvdA was op 26 augustus aanwezig bij de festiviteiten rond het 65-jarige bestaan van De Oranjespeeltuin in Barendrecht. De Oranjespeeltuin is niet zomaar een speeltuin, maar een inclusieve en sociale ruimte waar kinderen van alle achtergronden en met verschillende mogelijkheden samen kunnen spelen.

René Dijkers, de voorzitter van De Oranjespeeltuin, omschrijft de missie van de speeltuin als volgt: “Een van de belangrijkste doelen van het bestuur is om de speeltuin nog inclusiever te maken. Dit betekent dat we streven naar toegankelijkheid voor kinderen, ouders en verzorgers van alle achtergronden en mogelijkheden, inclusief mensen met financiële beperkingen.”

De speeltuin, die tussen het Amalia Plantsoen en de historische Oranjewijk is genesteld, heeft altijd al een rol van betekenis gespeeld in de gemeenschap. Het is een “groene oase” waarin meer dan 350 leden, waaronder statushouders, asielzoekers en vluchtelingen, zich welkom en thuis voelen.

“De speeltuin geniet ook brede steun van scholen en buitenschoolse opvang, die de speeltuin verkiezen als bestemming voor hun schoolreisjes boven locaties buiten Barendrecht. Ook de Lions Club draagt haar steentje bij en komt eens in de twee jaar met 10 tot 15 mensen om te helpen met onderhoud en de aanleg van nieuwe speeltoestellen”, aldus Dijkers.

Uniek aan De Oranjespeeltuin is het feit dat het de eerste en enige ‘gezonde speeltuin’ in Barendrecht is, met een bijbehorend certificaat. Elke week wordt er vers fruit geleverd door Boons Supermarkt. Kinderen die komen spelen, weten dat ze gratis een appel, mandarijn of banaan kunnen pakken, wat de gezonde leefstijl onderstreept die de speeltuin promoot.

Tijdens deze viering hebben de wethouders Margo Stolk en Miranda de Hoop een symbolische handeling verricht om de toegankelijkheid van de speeltuin te benadrukken. Een nieuw pad en een speciale parkeerplaats voor aangepast vervoer werden symbolisch geopend, waarmee de speeltuin een stap zet richting nog meer inclusiviteit en toegankelijkheid voor bezoekers.

De PvdA is trots om betrokken te zijn bij deze bijzondere plek en kijkt uit naar de verdere ontwikkeling van De Oranjespeeltuin als inclusieve, gezonde en toegankelijke ontmoetingsplaats in Barendrecht.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *