Kinderburgemeester Emma: “Denk eerst, klik dan”

Op 13 maart jl. heeft PvdA-raadslid Tina Jakoeb een inspirerend gesprek gevoerd met de jonge en ambitieuze kinderburgemeester van Barendrecht, Emma Severien.

Emma, die onlangs is aangesteld als kinderburgemeester na de termijn van haar voorganger Gino Riesmeijer, maakt zich sterk voor de online veiligheid van kinderen. “Mijn keuze om me te concentreren op dit onderwerp komt voort uit mijn bewustzijn over de negatieve ervaringen die sommigen kunnen hebben op sociale platforms,” verklaart Emma. Ze benadrukt dat, hoewel haar persoonlijke ervaringen positief zijn, ze actie wil ondernemen naar aanleiding van de problemen die ze in de media heeft gezien.

Bij het benaderen van dit vraagstuk heeft Emma concrete stappen voorgesteld om haar doelstellingen te bereiken. Emma’s strategie omvat het geven van educatieve lessen op diverse scholen, in samenwerking met Stichting KijkopWelzijn, om leerlingen bewust te maken van de potentiële gevaren en hen te leren hoe ze veilig kunnen blijven online. Op de vraag naar de grootste uitdagingen ziet Emma momenteel geen onoverkomelijke hindernissen. Ze is optimistisch over haar mogelijkheden om positieve verandering teweeg te brengen.

Als centrale boodschap aan haar medeleerlingen benadrukt Emma: “Denk na voordat je iets doet op sociale media. Wees je bewust van de risico’s, maar weet ook dat het geen schande is om hulp te vragen als je die nodig hebt.” Met deze woorden roept ze op tot een cultuur van voorzichtigheid en ondersteuning binnen de online omgevingen van jongeren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *