Gastspreker bij online bijeenkomst Internationale Vrouwendag

Op 6 maart jl. was Tina Jakoeb als één van de gastsprekers uitgenodigd voor een online bijeenkomst omtrent de empowerment van vrouwen. De bijeenkomst werd geïnitieerd door Anita Sewsahai, oprichter van Stichting Indian Light Foundation. De stichting heeft als doel het bevorderen van de leefomstandigheden van minder daadkrachtige (vooral alleenstaande) vrouwen en kinderen (wezen) in India en Suriname. De bijeenkomst werd geleid door moderator Angel Aruna. Andere inspirerende gastsprekers waren Tanja Jadnanansing, Songul Mutluer en Ingrid Ramdien.

Een vrouw staat symbool voor vruchtbaarheid, liefde moed en schoonheid en daarom moeten vrouwen overal ter wereld gerespecteerd worden. Dit betekent dat elke vrouw recht heeft op onder andere onderwijs, wettelijke bescherming en gelijke behandeling.

Boodschap van Tina Jakoeb i.v.m. Internationale Vrouwendag: “vrouwen empowerment begint mijns inziens vanaf de wieg. Dit betekent als een klein meisje met een auto wil spelen moet ze daar alle ruimte voor krijgen. Wil ze klimmen en klauteren en vechten tegen jongens dan moet dat kunnen. We moeten meisjes leren dat ze niet hoeven te voldoen aan het standaardbeeld van kinderen baren en thuis zitten. De man kan ook prima voor de kinderen zorgen terwijl de vrouw voor haar carrière gaat.”

Daarnaast vind ik het belangrijk dat vrouwen ook elkaar blijven empoweren i.p.v. elkaar onderuithalen. Opmerkingen zoals het combineren van politieke werk met privé lukt niet bij vele vrouwen, kan bij vrouwen die ten goede trouw zijn ervoor zorgen dat de vrouw nooit wat gaat ondernemen en gedoemd is om onderaan de carrièreladder te blijven hangen en nooit te reiken naar de dromen die zij als klein meisje had.

Mijn oprechte dank gaat uit naar Anita Sewsahai voor het organiseren van deze mooie bijeenkomst en ik hoop dat er nog vele mooie bijeenkomsten zullen volgen want er is nog een lange weg te gaan in het bevorderen van emancipatie en het nastreven van gendergelijkheid.

Mijn verhaal is hieronder terug te kijken. Wilt u de volledige bijeenkomst terugzien, klik dan hier.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *