Viering van Wereldvluchtelingendag in Barendrecht

Vandaag is het Wereldvluchtelingendag, een internationale dag die door de Verenigde Naties in het leven is geroepen om vluchtelingen over de hele wereld te eren. Deze dag valt jaarlijks op 20 juni en viert de kracht en moed van mensen die gedwongen zijn hun thuisland te ontvluchten om te ontsnappen aan conflicten of vervolging.

In Barendrecht werd Wereldvluchtelingendag dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Op het plein bij Het Kruispunt verzamelden verschillende partijen, waaronder Vluchtelingenwerk, NL Training, Taalcafé, de bibliotheek en de Oekraïners, om de Barendrechters te ontmoeten en beter te leren kennen. Het evenement bood een kans voor statushouders om hun persoonlijke verhalen te delen en vragen te stellen door met elkaar een bakkie te doen.

Er waren ook veel gebak en lekkere hapjes voorbereid voor de aanwezigen om bij de koffie te eten. Dit zorgde voor een warme en gastvrije sfeer, waarin mensen op een ontspannen manier met elkaar in gesprek konden gaan.

Naast burgemeester Ronald Snijders waren ook raadsleden Tina Jakoeb (PvdA) en Cees Schaap (VVD) aanwezig om deel te nemen aan de ontmoeting en een bakkie te doen met de aanwezigen. Hun aanwezigheid benadrukte het belang van gemeenschapsondersteuning en inclusie, en bood een platform voor open dialoog tussen de gemeente en de vluchtelingen.

Het evenement in Barendrecht was een succes en benadrukte het belang van Wereldvluchtelingendag. Het bood niet alleen een gelegenheid om de bijdragen en verhalen van vluchtelingen te vieren, maar ook om solidariteit en steun te tonen aan degenen die op zoek zijn naar een nieuw leven in veiligheid.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *