Zonnebloem afdeling Barendrecht over inclusiviteit

Het gesprek dat plaatsgevonden heeft op 4 april jl. tussen PvdA raadslid Tina Jakoeb en vertegenwoordigers Wim Luijendijk en Sjanie Willemstein van de Zonnebloem afdeling Barendrecht richtte zich op de cruciale rol van de Zonnebloem in het organiseren van toegankelijke activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking.

De Zonnebloem, een organisatie die zich inzet voor mensen die niet zelfstandig van A naar B kunnen verplaatsen, onderstreept het belang van een samenleving waar iedereen, ongeacht fysieke beperkingen, volop kan deelnemen aan het sociale leven. Met de steun van haar donateurs en de inzet van uitsluitend vrijwilligers, biedt de Zonnebloem uiteenlopende activiteiten aan – van huisbezoeken en gezamenlijke uitstapjes tot vakanties en het gebruik van aangepaste vervoersmiddelen zoals de Zonnebloemauto en -fiets.

Het doel van deze bijeenkomst was om de impact van de Zonnebloem op de gemeenschap te benadrukken en te delen hoe deze vrijwilligersorganisatie een significante bijdrage levert aan een inclusievere samenleving. Met momenteel 103 actieve deelnemers in Barendrecht, blijft de organisatie groeien. Aanmeldingen lopen zowel via de landelijke website als via KijkopWelzijn.

De Zonnebloem streeft ernaar dat mensen met een lichamelijke beperking zonder extra zorgen kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven, iets dat voor ieder ander vanzelfsprekend is. Met meer dan duizend afdelingen landelijk, staat de Zonnebloem klaar voor iedereen vanaf 18 jaar met een fysieke beperking, met het doel hun sociale leven te verrijken.

De PvdA heeft grote waardering voor de openheid tijdens het gesprek en de toewijding van de Zonnebloem aan deze belangrijke zaak.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *