Vruchtbare uitwisseling tussen PvdA-fracties Hoeksche Waard en Barendrecht

In de geest van samenwerking kwamen de PvdA-fracties van Hoeksche Waard en Barendrecht op 10 april samen om samen te brainstormen en ideeën uit te wisselen die hun gemeenten ten goede zullen komen. Met een gedeeld doel voor ogen spraken ze over het belang van sociale zorg en mobiliteit.

Over de gemeente Hoeksche Waard

De gemeente Hoeksche Waard, gelegen in Zuid-Holland, telt ruim 90.000 inwoners. Deze gemeenschap beslaat het eiland Hoeksche Waard zelf en het kleinere eiland Tiengemeten, en biedt een levendige mix van stedelijke en landelijke omgevingen. Hoeksche Waard werd in 2019 gevormd door de samenvoeging van vijf gemeenten: Oud-Beijerland, Binnenmaas, Korendijk, Cromstrijen, en Strijen. Dit heeft de gemeente niet alleen groter maar ook diverser gemaakt, met een rijke verscheidenheid aan wijken en buurten waar mensen samenleven en werken.

Verbinding door de Heinenoordtunnel

De Heinenoordtunnel is meer dan een fysieke verbinding onder de Oude Maas; het is een levensader die economische en sociaal-culturele uitwisseling tussen de Hoeksche Waard en Barendrecht mogelijk maakt. Sinds de opening in 1969 heeft de tunnel onze regio’s dichter bij elkaar gebracht, de economische banden versterkt en het pendelen vereenvoudigd. Het illustreert hoe cruciaal infrastructuur is voor gezamenlijke vooruitgang en het aangaan van regionale uitdagingen.

De fracties bedanken alle collega’s die aan deze waardevolle bijeenkomst hebben deelgenomen en benadrukken het belang van continue dialoog en samenwerking tussen verschillende gemeentelijke fracties. Dergelijke bijeenkomsten zijn essentieel om de uitdagingen en kansen in de verschillende domeinen effectief aan te pakken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *