PvdA en GroenLinks moedigen aan om vrijwilligerswerk te doen!

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds een grote vrijwilligersactie om vrijwilligers te stimuleren tot maatschappelijke inzet. Ook in Barendrecht werd door verschillende organisaties deelgenomen aan NLdoet.

In het kader hiervan hebben op 15 maart jl. de fracties van de PvdA en GroenLinks in samenwerking met Stichting De Toekomst en De Ontmoeting in de Oude Dorpskern een kookmiddag gehouden voor de bezoekers. Het doel was om voor alle bezoekers (jong en oud) van zowel Stichting de Toekomst als De Ontmoeting in de Oude Dorpskern een lunch te verzorgen. Er was gekozen om Surinaamse nasi en kip met een salade als bijgerecht te maken.

Het doen van vrijwilligerswerk betekent niet alleen het nemen van de eigen verantwoordelijkheid binnen de maatschappij maar ook werken aan de eigen ontwikkeling. Daarom hopen beide fracties met het organiseren van deze activiteit Barendrechters aan te moedigen om ook vrijwilligerswerk te gaan doen. Het vrijwilligerstekort blijft namelijk een structureel probleem; ook in Barendrecht. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *