Nieuwe locatie voor Vluchtelingenwerk in het gemeentehuis

Op 27 november heeft de gemeente Barendrecht een nieuwe, speciaal ingerichte locatie voor Vluchtelingenwerk in het gemeentehuis geopend. Deze opening is een belangrijke stap in de samenwerking tussen Vluchtelingenwerk en de gemeente om de integratie en ondersteuning van vluchtelingen te verbeteren. Onder de genodigden bevond zich ook PvdA raadslid Tina Jakoeb.

Deze nieuwe locatie is met zorg uitgekozen vanwege de noodzaak voor een plek die goed te bereiken is en waar privacy gewaarborgd kan worden. De verhuizing was nodig omdat ’t Trefpunt, de vorige locatie, gerenoveerd moet worden.

Na meer dan tien jaar in ‘t Trefpunt, waar Vluchtelingenwerk mooie tijden heeft beleefd, biedt het gemeentehuis nu een frisse start, aldus Anne Kooiman teamleider Vluchtelingenwerk Barendrecht.

Vluchtelingenwerk Barendrecht biedt ondersteuning van vluchtelingen bij hun eerste stappen in de gemeente, zoals het vinden van huisvesting en het regelen van verzekeringen. Met de blik op langdurige integratie helpt de organisatie hen naar zelfstandigheid en het opbouwen van sociale banden, essentieel om isolatie tegen te gaan. Door middel van het ‘Goede Buur’ project en in samenwerking met lokale netwerkpartners, moedigt Vluchtelingenwerk actieve deelname aan gemeenschapsactiviteiten aan, om zo de maatschappelijke betrokkenheid en het netwerken te versterken.

Remko de Kok, Regiomanager bij VluchtelingenWerk Nederland, sloot de bijeenkomst af met een welgemeende dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze nieuwe start.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *