Veiligheid eerst!

De woningcorporatie Patrimonium en wijkbrandweervrouw Amanda van Kuijk hebben krachten gebundeld om de brandveiligheid binnen de gemeente Barendrecht te verhogen. Met een reeks informatieve bijeenkomsten gericht op bewoners, wordt het bewustzijn van brandpreventie en veiligheid in de huiselijke omgeving aanzienlijk versterkt.

De kick-off van deze reeks vond plaats op 27 november in de Oude Haven, gevolgd door sessies in andere delen van de gemeente. Tijdens deze sessies deelde Amanda van Kuijk, expert op het gebied van brandveiligheid, essentiële tips en persoonlijk advies om de risico’s in en om het huis te minimaliseren. Bewoners kregen tevens de kans om persoonlijke vragen te stellen en konden zelfs begeleiding in hun eigen woning ontvangen. PvdA raadslid was aanwezig bij de startbijeenkomst op 27 november, als teken van de partij’s steun aan deze belangrijke veiligheidsinspanningen.

Amanda van Kuijk benadrukte het belang van het initiatief, specifiek gericht op senioren die mogelijk niet in staat zijn om zelf naar de kazerne te komen om vragen te stellen over veiligheid. Door huisbezoeken af te leggen, komt Amanda direct in contact met bewoners, wat het makkelijker maakt om ter plaatse vragen te beantwoorden en advies te geven. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de plaatsing van rookmelders. Deze aanpak verlaagt de drempel voor senioren om hulp en informatie te krijgen en zorgt voor directe ondersteuning waar nodig.

Deze initiatieven zijn onderdeel van een doorlopende inspanning om de veiligheid van de wooncomplexen te waarborgen. Onder de aanbevolen maatregelen bevindt zich het advies om elektrische apparaten bij voorkeur overdag op te laden, wat de responsiviteit bij eventuele branden verhoogt. Tevens wordt aangeraden om scootmobielen op gepaste wijze te stallen om risico’s te verminderen.

De PvdA moedigt alle Barendrechters aan om deze gelegenheden aan te grijpen voor het verrijken van hun kennis op dit vitale gebied.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *