Stichting De Toekomst besteed aandacht aan campagne “Bewust Barendrecht”

Stichting De Toekomst heeft op 21 november activiteiten georganiseerd die in lijn zijn met de doelstellingen van de campagne “Bewust Barendrecht”. Deze campagne heeft als doel de inwoners van Barendrecht aan te zetten tot een actievere rol in het verbeteren van hun gezondheid. PvdA raadslid Tina Jakoeb was uitgenodigd om deel te nemen aan dit activiteit.

De stichting, die zich inzet voor het welzijn van haar cliënten, biedt dagbestedingsactiviteiten die sociale interactie en gezondheid bevorderen. In het licht van het groeiende aantal ouderen dat langer thuis moet blijven wonen en de noodzaak van het behouden van zelfredzaamheid, streeft de stichting ernaar om via deze campagne het bewustzijn over gezond leven te verhogen en een actieve levensstijl te stimuleren.

Tijdens de bijeenkomst werden er bij de Watertoren, met de hulp van vrijwilligers van KijkopWelzijn, bewegingsactiviteiten georganiseerd. Deze activiteiten benadrukken het belang van fysieke activiteit en passen binnen de doelstellingen van een gezonde levensstijl.

Een bijzonder onderdeel van het programma was de activiteit waarbij deelnemers zelf fruitstukken maakten. Door actief deel te nemen aan deze activiteit, werden de deelnemers aangemoedigd om na te denken over gezonde voedingskeuzes.

Door structureel aandacht te besteden aan het doel van deze campagne hoopt Stichting De Toekomst bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame gezondheidsgewoonten onder de aanwezigen, wat op zijn beurt de druk op zorginstellingen kan verlagen en de levenskwaliteit van de ouderen kan verbeteren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *