Succesvolle Veteranendag in Barendrecht: Erkenning en dankbaarheid voor onze Veteranen

Het Veteranen Comité Barendrecht organiseerde vandaag, samen met de gemeente Barendrecht, de jaarlijkse lokale Veteranendag. Dit belangrijke evenement, dat plaatsvond rondom het Oorlogsmonument en De Ontmoeting aan de Dorpsstraat, bood een moment van erkenning en dankbaarheid voor de inzet van onze Barendrechtse veteranen.

Het evenement begon om 16:00 uur met een indrukwekkend defilé vanaf het gemeentehuis. Bij het monument vond vervolgens het officiële gedeelte plaats, waarbij de burgemeester een toespraak hield. Hij benadrukte in zijn toespraak dat deze dag een gelegenheid is om onze dankbaarheid te tonen voor hun moed en toewijding. “U heeft zich met lef en dienstbaarheid ingezet voor vredesmissies waar ook ter wereld,” aldus de burgemeester.

De voorzitter van het Veteranen Comité, Luisa Bonanno, sprak de aanwezigen eveneens toe en benadrukte het belang van vrede en veiligheid, zeker in de huidige tijd waarin er nog steeds oorlog woedt, zelfs op ons eigen continent, zoals in Oekraïne.

Het convenant Veteranenbeleid, gezamenlijk ondertekend door de gemeente Barendrecht en het Veteranen Comité, draagt bij aan de algemene erkenning van de waarde van onze vrijheid. Naast de Veteranendag organiseert het comité jaarlijks diverse activiteiten die bijdragen aan sociale binding, erkenning, en maatschappelijke ondersteuning voor veteranen, evenals bewustwording bij de Barendrechtse gemeenschap en jeugd.

Rondom de lokale Veteranendag heeft het Veteranen Comité Barendrecht een tentoonstelling georganiseerd met als thema de oorlog in voormalig Joegoslavië. Van 11 juni tot en met 20 juni is de tentoonstelling “Oorlog en nasleep: het conflict in voormalig Joegoslavië” te zien in Theater het Kruispunt. De officiële opening vond plaats op 13 juni om 20:00 uur. Vanaf 22 juni tot en met 3 juli is de tentoonstelling te zien in bibliotheek Carnisselande.

Het Veteranen Comité Barendrecht nodigt de gemeenschap uit om de tentoonstelling te bezoeken, ter ere van de moed en toewijding van onze veteranen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *