PvdA bezoekt Koffiemiddag KijkopWelzijn in Buurtkamer Vrijenburg

Op 12 september jl. heeft de PvdA Barendrecht een bezoek gebracht aan de Koffiemiddag van KijkopWelzijn in Buurtkamer Vrijenburg. Dit bezoek vond plaats naar aanleiding van een uitnodiging van Esther Naaijen, medewerker bij KijkopWelzijn, en maakt deel uit van een reeks activiteiten waarvoor college- en raadsleden zijn uitgenodigd om de dienstverlening van KijkopWelzijn beter te leren kennen.

KijkopWelzijn is verantwoordelijk voor een laagdrempelig en divers activiteitenaanbod in Barendrecht, en wordt hierin ondersteund door een groep actieve vrijwilligers. Tijdens de koffiemiddag worden bezoekers warm ontvangen met een kop koffie, en is er ruimte voor een goed gesprek of een spelletje.

“Dankzij alle vrijwilligers kan KijkopWelzijn bij de mensen komen”, aldus Esther. De doelgroep die tijdens de koffiemiddag aanwezig is, bestaat vooral uit senioren die nog in staat zijn om zelfstandig te wonen. Tijdens de koffiemiddag komen zij gezellig bij elkaar om laagdrempelig met elkaar een praatje te maken.

Betsy, een van de actieve vrijwilligers, merkte op: “Deze maand markeert het twaalfjarig jubileum sinds KijkopWelzijn de koffiemiddagen startte. Gedurende deze jaren hebben we tal van activiteiten en creatieve projecten georganiseerd, waaronder bloemschikken, bingo en mozaïek. Er zijn zelfs enkele deelnemers die al twaalf jaar onze bijeenkomsten bijwonen.”

Buiten het cruciale werk van KijkopWelzijn en de onmisbare inzet van de vrijwilligers, kwamen er tijdens het bezoek ook andere belangrijke thema’s aan bod, waaronder de veiligheid in de wijk, het beleid met betrekking tot ouderen en zorg, en de buurtagenda. De buurtagenda is een initiatief van de gemeente waarin bewoners kunnen aangeven wat zij van belang achten voor hun buurt en hoe zij zelf kunnen bijdragen aan verbeteringen.

De PvdA wil Esther Naaijen, Denise, Betsy en alle aanwezigen bedanken voor het inhoudelijke gesprek en de gezellige middag. Het bezoek gaf waardevolle inzichten in het belangrijke werk dat door KijkopWelzijn en de vele vrijwilligers wordt verricht voor de bewoners van Barendrecht.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *