De verborgen strijd van harde werkers

Op 21 juli had de PvdA een ontmoeting plaats met Sahra, een toegewijde Barendrechter die zowel professioneel als vrijwillig betrokken is bij de gemeenschap, over de essentie van inclusie in Barendrecht. Een zorgelijke constatering tijdens de ontmoeting was de groeiende kloof tussen arm en rijk, een verschijnsel dat ook in Barendrecht wordt gevoeld. Dit vergroot de uitdagingen voor velen, waaronder het vinden van tijd voor vrijwilligerswerk, vooral nu het levensonderhoud duurder wordt. Veel Barendrechters voelen de noodzaak om harder te werken om financieel rond te komen, wat hun vermogen om vrijwillig bij te dragen vermindert.

“Inclusie gaat ook over het samen creëren van kansen en mogelijkheden,” benadrukte Sahra. “We moeten gezamenlijk streven naar een Barendrecht waarin elke hardwerkende inwoner de steun en erkenning krijgt die hij of zij verdient, vooral in deze uitdagende tijden van stijgende levenskosten.”

Voortbouwend op het thema van inclusie is Sahra ook enthousiast over de landelijke samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks. Ze benadrukt het belang van het uitbreiden van deze gezamenlijke visie naar het lokale niveau. “Nu meer dan ooit is een krachtige, gezamenlijke aanpak nodig, niet alleen om het vertrouwen van de Barendrechter te herstellen, maar ook om de groeiende kloof tussen arm en rijk effectief aan te pakken,” zegt ze.

De PvdA bedankt Sahra voor haar openhartigheid.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *