PvdA op bezoek bij inclusieve Oranjespeeltuin

Op vrijdag 30 juni heeft de PvdA een bezoek gebracht aan de Oranjespeeltuin in de Oranjewijk. Sinds 1958 exploiteert de vereniging een speeltuin in de buurt, en binnenkort zal de Oranjespeeltuin haar 65-jarig jubileum vieren op 26 augustus.

Tijdens het bezoek aan de Oranjespeeltuin kreeg de PvdA een rondleiding van Rene Dijkers en Elle van Meurs, twee bevlogen vertegenwoordigers van de speeltuin. Zij lieten zien hoe de speeltuin recentelijk inclusiever is gemaakt, onder andere met de introductie van een nieuwe carousel waarop kinderen in rolstoelen samen met andere kinderen kunnen spelen. Deze aanpassing is een belangrijke stap richting een inclusieve speeltuin waar alle kinderen gelijke kansen hebben om elkaar te ontmoeten, samen en onbeperkt te spelen. 

Daarnaast heeft de Oranjespeeltuin het certificaat van ‘gezonde speeltuin’ ontvangen. Boon’s Markt Barendrecht ondersteunt dit initiatief door wekelijks vers fruit kosteloos aan te bieden aan de bezoekers van de speeltuin. Op 18 mei 2022 werd het certificaat uitgereikt door wethouder Margo Stolk en kinderburgemeester Demi Kroonen. De Oranjespeeltuin is de eerste organisatie in Barendrecht die dit certificaat heeft behaald en is trots op deze prestatie.

De Oranjespeeltuin draait grotendeels op de onschatbare inzet van vrijwilligers in diverse functies, waaronder bestuurders, klussers, toezichthouders en activiteitenbegeleiders. Deze toegewijde vrijwilligers vormen het fundament van de speeltuin en dragen bij aan haar succes.

Om de speeltuin te blijven verbeteren en te laten groeien, is de Oranjespeeltuin momenteel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Inwoners die een bijdrage willen leveren, worden door Rene Dijkers van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het team van enthousiaste vrijwilligers via het e-mailadres renedijkers54@kpn.nl.

De PvdA is zeer erkentelijk voor het openhartige gesprek met Rene Dijkers en Elle van Meurs en wil hen van harte bedanken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *