Brandveiligheid op de voorgrond: Amanda van Kuijk’s campagne in Havenhoofd

Woensdag 28 juni was de laatste dag waarop de unieke pop-up bus van Wijkbrandweervrouw (hierna: WBF) Amanda van Kuijk te vinden was bij de weekmarkt aan het Havenhoofd. De hele maand door heeft zij daar gestaan, als onderdeel van haar maandelijkse voorlichtingscampagne over brandveiligheid. Haar missie was om de bewoners van Barendrecht bewuster te maken van brandveiligheid, door live demonstraties en informatiesessies te verzorgen.

Op 7 en 21 juni stond het thema “vlam in de pan” centraal, een veelvoorkomend scenario bij keukenbranden. Bezoekers kregen de unieke kans om zelf een dergelijke vlam te blussen, begeleid door professionals.

De essentiële rol van rook- en koolmonoxidemelders werd belicht op 14 en 28 juni. Amanda legde het belang van deze melders uit en gaf praktische tips over hun juiste installatie en locatie. Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om minimaal één rookmelder op elke verdieping van een woning te installeren, met een extra aanbeveling voor koolmonoxidemelders.

De WBF draagt bij aan de versterking van risicobewustzijn en zelfredzaamheid en wordt gefinancierd door de gemeente als een extra inspanning om het brandveiligheidsbewustzijn in Barendrecht te vergroten. De inzet van een WBF is bijzonder relevant in Barendrecht, waar het aantal senioren en kwetsbare burgers toeneemt. Daarnaast ziet de gemeente de noodzaak om extra inspanningen te leveren om het brandveiligheidsbewustzijn te vergroten, vooral onder risicogroepen zoals de verminderd zelfredzamen en inwoners met een migratieachtergrond.

De PvdA waardeert de toewijding en inzet van de wijkbrandweervrouw, die van essentieel belang is voor de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *