Informatiebijeenkomst GRNR

Op 14 november jl. waren de gemeenteraden van Rotterdam, Barendrecht en Ridderkerk uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (hierna: GRNR). De PvdA was vertegenwoordigd.

De bijeenkomst vond plaats bij Allround Cargo Handling, een bedrijf die gericht is op de opslag, overslag en logistiek van onder anderen noten en gedroogd fruit. Het bezoek ving aan met een rondleiding door Edwin Roos, directeur van NXR Vastgoed B.V.

Na de rondleiding werd een presentatie gegeven met betrekking tot alle nieuwe ontwikkelingen op de GRNR. Per 1 januari 2012 hebben de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam in het kader van de ontwikkeling van het gebied Nieuw Reijerwaard de GRNR opgericht met als doel om een groot bedrijventerrein, de daarbij horende ontsluiting en de aanleg van groen te realiseren. De gemeenschappelijke regeling kent een einddatum van 1 januari 2030. De nieuwe raad van gemeente Barendrecht heeft de wens om uit de GRNR te stappen.

De PvdA Barendrecht is het niet mee eens dat Barendrecht uit de GRNR stapt. Er zijn veel belangen die spelen waar de rol van Barendrecht om aan het stuur te staan onmisbaar is en zelfs noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan het faciliteren of helpen van ondernemers die moeten verhuizen vanwege het project Stationstuinen, de ontwikkelingen rondom de IJsselmondse knoop of het toenemende belang van de agro/vers/foodsector.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *