Yusik ontsnapt aan oorlog in Oekraïne en vindt een nieuw thuis

Yusik Folkerts Bachmutovsky heeft een ongelooflijke reis gemaakt vanuit Oekraïne, waar hij de verschrikkingen van oorlog heeft ontvlucht. Dankzij de inzet van Olga Folkerts, projectcoördinator voor Oekraïense vluchtelingen, heeft Yusik een veilig thuis gevonden en kijkt hij vol hoop uit naar een nieuw leven in Nederland.

Yusik Folkerts Bachmutovsky, vernoemd naar de stad Bachmut waar hij vandaan komt, is naar schatting ongeveer drie jaar oud. Hij heeft een ongelooflijke reis van 42 uur gemaakt in een bus, zonder de mogelijkheid om even uitgelaten te worden. De chauffeur, die verantwoordelijk was voor het vervoeren van 20 dieren, kon niet stoppen om Yusik uit te laten, omdat er altijd een risico was dat een ander dier zou ontsnappen.

Binnen twee weken na het zien van Yusik’s verhaal op Facebook, kon Olga hem naar Nederland brengen. Alle benodigde documenten, waaronder zijn paspoort, transportpapieren en vaccinaties, zijn zorgvuldig voorbereid in Oekraïne. Het proces om deze papieren in orde te maken en Yusik veilig naar zijn nieuwe thuis te brengen, kostte 600 euro, inclusief 300 euro voor de papierwerkprocedure en 300 euro voor het transport.

We roepen de gemeenschap op om de adoptie van honden zoals Yusik en katten te overwegen. Deze dieren hebben de verschrikkingen van oorlog en ontbering meegemaakt en verdienen een tweede kans op geluk en veiligheid,” aldus Olga Folkerts, projectcoördinator voor Oekraïense vluchtelingen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *