PvdA in gesprek met stichting Present

Op 19 juli jl. heeft de PvdA een vruchtbaar gesprek gehad met Esther Dost en Desirée de Bruin van Stichting Present (hierna: de stichting). De stichting bouwt bruggen tussen groepen vrijwilligers die hun talenten en tijd willen geven en mensen die niet de gezondheid, het sociale netwerk of de financiën hebben om bepaalde klussen zelf voor elkaar te krijgen. Projecten waar vrijwilligers aan bijdragen zijn o.a. het leggen van laminaat, tuinen opknappen, maar ook ondersteuning bieden bij sociale hulpvragen van maatschappelijke instellingen, zoals bijvoorbeeld het begeleiden van cliënten bij een wandeling.

De hulpvragen bij stichting Present zijn de laatste tijd toegenomen. Om hierin te kunnen faciliteren is de stichting niet alleen afhankelijk van de inzet van vrijwilligers maar ook van andere organisaties die hun voorzieningen beschikbaar stellen én van de subsidie van de gemeente.

Eén van de thema’s waar de stichting aandacht voor vraagt, is ruimte voor het ontvangen van gasten mét kookgelegenheid. Veel vrijwilligers vinden het leuk om voor ouderen of mensen met een beperking te koken of een high tea te verzorgen. Nu kan Present soms gebruik maken van andere locaties, maar de randvoorwaarden zijn dan niet altijd haalbaar. Ook zijn er plannen voor een nieuw kookproject, waarvoor een professionele keuken nodig is waar meerdere vrijwilligers samen maaltijden kunnen maken voor dorpsgenoten met een kleine beurs.

Naar elkaar omzien en een steuntje in de rug bieden zijn belangrijke waarden voor de PvdA. De fractie van de PvdA spreekt dan ook haar waardering uit voor de inzet van Stichting Present en diens vrijwilligers en is bereid mee te denken hoe zij hun werkzaamheden kunnen voorzetten en uitbreiden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *