De PvdA en vrijwilligers van Stichting Present steken de handen uit de mouwen voor de Zorgnijverij

Op 23 november hebben de leden Tina Jakoeb, Daphne Plaizier en Thom van Veen van de fractie van de PvdA samen met een aantal vrijwilligers van Stichting Present de handen uit de mouwen gestoken om samen de tuin van de Zorgnijverij in Barendrecht winterklaar te maken.

Stichting Present zet vrijwilligers in om middels sociale of praktische projecten hulp te bieden aan onder andere mensen die niet zelf redzaam zijn vanwege bijvoorbeeld gezondheidsproblemen, het gebrek aan sociale netwerk of financiële middelen maar ook aan organisaties. Het aanpakken van de tuin van de Zorgnijverij is één van de voorbeelden van een praktische project van Stichting Present.

De betekenisvolle ochtend werd afgesloten met een uitgebreid lunch die mede klaargemaakt was door één van de leerlingen van de Zorgnijverij. Ook kregen de vrijwilligers een rondleiding door het gebouw van Erna de Keijzer (directeur bestuurder). Zij heeft de Zorgnijverij op 16 februari 2015 opgericht met als doel om vanuit een christelijke visie met oog voor naasten kleinschalig dagbesteding, ouderen- en brussenbegeleiding, coaching en andere begeleidingsvormen aan volwassenen en aan kinderen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) te bieden.

De PvdA draagt de Zorgnijverij een warm hart toe vanwege hun inspanningen voor deze kwetsbare doelgroepen en bedankt de organisatie voor hun gastvrijheid. Tot slot wilt de PvdA haar bijzondere dank uitspreken aan Stichting Present voor het willen organiseren van deze mooie gelegenheid.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *