PvdA in gesprek met Distinto

Op 13 december jl. maakte de PvdA kennis met Ingrid Hartog (Directeur-bestuurder) en Helma Kaashoek (Leidinggevende primair proces) van Distinto, een organisatie voor jeugdhulp in Barendrecht.

De organisatie bestaat inmiddels twaalf jaar. In het begin bestond het aanbod vooral uit ambulante begeleiding. Als snel kwam hier de logeeropvang bij. Inmiddels kunnen kwetsbare kinderen en hun ouders ook bij Distinto terecht voor diagnostiek en behandeling, dagprogramma’s, onderwijs-zorgvoorzieningen en preventieve of behandelende trainingen. Denk hierbij aan een groepstraining die bedoeld is voor kinderen vanaf negen jaar met een beperkt inzicht in sociale interacties en onvoldoende vermogen om oplossingen te bedenken die ze ondervinden in de omgang met anderen.

“Als opvoeder van een kind met een beperking is het heel moeilijk om de vraag te zien achter het gedrag, om niet vast te raken in negatieve patronen. Mensen vragen mij vaak waarin Distinto zich onderscheidt van andere aanbieders van jeugdhulp. Dit zit ‘m toch wel in de manier waarop wij echt naast ouders en kinderen gaan staan, het zo eenvoudig mogelijk houden, de gerichtheid hebben op oplossingen en vooral ook zicht houden op wat normaal en gezond is.”, aldus Ingrid.

Het aanbod van Distinto ontwikkelt mee met de vragen die opkomen vanuit de praktijk. Distinto streeft naar een breed en compleet aanbod voor kinderen tot 18 jaar. Op dit moment is er voor jongeren vanaf achttien tot drieëntwintig jaar vaak geen goed vangnet. In samenwerking met ouders, gemeente en onderwijs zoekt Distinto momenteel naar structurele vormen van aanbod waarmee ook deze doelgroep geholpen kan worden.

De PvdA wil Ingrid Hartog en Helma Kaashoek bedanken voor dit informatieve gesprek.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *