Fracties GroenLinks en PvdA willen duidelijkheid over ontmanteling BAR-organisatie

Ambtenaren in gemeentes Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard werken vanuit één organisatie samen voor de drie gemeentes, de zogenaamde BAR organisatie. Juist door deze samenwerking worden kosten bespaard en was het mogelijk specialisten aan te trekken die voor drie gemeentes werken.  In zowel Barendrecht als Ridderkerk is na de verkiezingen een bom gelegd onder deze samenwerking.

 De fracties van GroenLinks en PvdA hebben in de drie gemeentes vragen gesteld aan het college.

Om de samenwerking te beëindigen wordt in alle drie de gemeentes rekening gehouden met miljoenen aan extra kosten, verlies van kennis en een groot verloop van medewerkers en daardoor een dip in de dienstverlening.  Het kan toch niet zo zijn dat  we in kwaliteit inboeten, fors moeten bezuinigen op andere terreinen, alleen om een verkiezingsbelofte van Echt voor Barendrecht en 18PLUS Ridderkerk in te lossen”, aldus Tina Jakoeb (PvdA) en Arie Kooijman (GroenLinks).

Daarom vragen de fracties om inzicht in de kosten en de gevolgen voor inwoners.  Door de handen ineen te slaan willen de fracties van PvdA en GroenLinks in de drie BAR-gemeenten duidelijkheid krijgen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *