Regenboogvlag ter ere van Coming Out Day

Vandaag is de regenboogvlag te zien boven het gemeentehuis, een handeling die aandacht vestigt op Coming Out Day. Deze dag zet de LGBTQ+ gemeenschap in het licht, viert de moed van zelfexpressie en werpt licht op het belang van gelijke rechten en acceptatie.

Wethouder Miranda de Hoop, ondersteund door diverse raadsleden en betrokken inwoners, heeft vanmiddag persoonlijk de vlag gehesen, onderstrepend hoe de lokale overheid zij aan zij staat met iedere burger. De vlag hijsen gaat verder dan symboliek; het is een expliciete erkenning van de uitdagingen waar de LGBTQ+ gemeenschap voor staat en een demonstratie van de steun van de lokale overheid aan alle burgers.

PvdA Barendrecht is verheugd dat sinds 2016 de regenboogvlag wordt gehesen en wenst iedereen een fijne Coming Out Day. Deze dag markeert niet alleen de zichtbaarheid en erkenning van de LHBTI+ gemeenschap, maar dient ook als een moment van reflectie over waarom het, zelfs in onze moderne samenleving, nog steeds noodzakelijk is om een dergelijke dag te hebben. Het herinnert ons eraan dat er continu inspanningen nodig zijn om ervoor te zorgen dat acceptatie wordt gepromoot en bereikt.

Het vieren van Coming Out Day is een duidelijk teken dat diversiteit en inclusiviteit sterke waarden zijn binnen Barendrecht. Door het erkennen en vieren van onze verschillen en het waarborgen van veilige ruimtes en adequate ondersteuning voor alle inwoners, zet Barendrecht een stap richting een toekomst waarin iedereen, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit, met open armen wordt ontvangen en gevierd.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *