Vriendschap en verbinding staan centraal tijdens Nationale Voorleeslunch

In een sfeervolle bijeenkomst bij Stichting de Toekomst droeg PvdA-raadslid Tina Jakoeb voor uit Ronald Giphart’s speciaal voor de Leescoalitie geschreven verhaal DE REÜNIE tijdens de Nationale Voorleeslunch. Het verhaal, dat een onverwachte hernieuwde ontmoeting tussen twee groepen na 38 jaar beschrijft, symboliseert krachtige thema’s van vriendschap, herinneringen, en gemeenschapszin.

DE REÜNIE vlecht de paden van de ‘silver sisters’, een waterpoloteam, en het Nederlands Nationaal Reddingshonden Team samen, eerst in 1985 en opnieuw in 2023. Een toevallige reünie brengt ze bijeen zonder de realisatie dat hun paden eerder kruisten op een Amerikaanse luchthaven.

Door heel Nederland werd dit hartverwarmende verhaal voorgelezen. Het fungeert niet alleen als een symbool voor de kracht van vriendschap en herinneringen maar beklemtoont tevens het belang van samenzijn en gemeenschap – kernthema’s van Stichting de Toekomst.

De gerenommeerde auteur Ronald Giphart bekend van ‘Ik ook van jou’ onder andere werken, presenteerde, zijn voor de Leescoalitie geschreven verhaal, tijdens de Nationale Voorleeslunch, waarbij hij het zelf voorlas op televisie bij Omroep MAX op NPO 1 om 12.15 uur.

Gelanceerd in 2013, beoogt de Nationale Voorleeslunch de seniorengemeenschap te inspireren deel te nemen aan lees- en luisteractiviteiten. DE REÜNIE werd op diverse locaties voorgelezen, fungerend als een verbindende schakel tussen generaties en als een prachtige herinnering aan de waarde van gedeelde verhalen en ervaringen.

Bij deze gelegenheid wil de PvdA KijkopWelzijn, de KBO-PCOB en alle andere partijen en vrijwilligers bedanken voor het organiseren van dit evenement, waarbij de kracht van verhalen en gemeenschap gevierd en uitgelicht wordt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *