Nationale voorleeslunch in Stichting de Toekomst

In het kader van het Nationale Ouderendag én de tiende editie van de Nationale Voorleeslunch heeft  KijkopWelzijn en de KBO-PCOB in samenwerking met Jumbo Carnisselande ervoor gezorgd dat er op meerdere plaatsen in Barendrecht een voorleeslunch heeft plaatsgevonden. De Voorleeslunch wordt landelijk georganiseerd door de Leescoalitie in samenwerking met de Bibliotheken en laat zien dat voorlezen een gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen.

Stichting de Toekomst is één van de negen locaties in Barendrecht waar de voorleeslunch gehouden is.  Bij de Toekomst kunnen mensen terecht voor dagbesteding en individuele begeleiding.

De voorlezer (Tina Jakoeb)  mocht uit drie Nationale Voorleeslunchverhalen kiezen namelijk: Het leven is een wonder van Kader Abdolah, Prinsjesdag van Bart Chabot en Vakantie van Marion Bloem. De keuze viel op het verhaal van Kader Abdolah (het leven is een wonder).

Na de voorleeslunch was er een nagesprek waarbij Tina Jakoeb vooral benieuwd was of haar keuze om het verhaal “Het leven is een wonder van Kader Abdolah” te vertellen ook door de luisteraars omarmd werd.

“Ik herken veel van het verhaal omdat ik hetzelfde meegemaakt hebt in mijn leven” zei een luisteraar met een traan in haar oog.

“Ik word er emotioneel van omdat dit verhaal op eenieder van toepassing kan zijn, 10 jaar geleden maar ook nu”.

“Het is mooi om te horen dat Azizi (hoofdpersonage in het verhaal) hoop koestert ondanks het feit dat ze het zo zwaar heeft”.

Het was een eer om vandaag te mogen voorlezen. Dank aan alle betrokken partijen, Stichting de Toekomst én Jumbo Carnisselande voor hun inzet om deze voorleeslunch te organiseren, aldus Tina Jakoeb.

Alle drie de verhalen van de auteurs worden, door henzelf voorgelezen en uitgezonden op tv. Ze worden voorgelezen op 7 oktober bij MAX op NPO 1 op de volgende tijdstippen:

  • Bart Chabot – 11.35 uur
  • Kader Abdolah – 12.20 uur (https://www.npostart.nl/nationale-voorleeslunch/07-10-2022/POW_05423108)
  • Marion Bloem – 13.20 uur

Het verhaal van Kader Abdolah (het leven is een wonder) kunt u hier downloaden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *