| |

PvdA Barendrecht op bezoek bij Historische Vereniging Barendrecht

Kennis over het verleden draagt niet alleen bij aan de bewustwording van het bestaan van Barendrecht, maar biedt ook samenhang in de samenleving. Daarom heeft de PvdA op 8 februari jl. een bezoek gebracht aan de Historische Vereniging Barendrecht (hierna: HVB). Het doel van het bezoek was om onder andere in gesprek te gaan met de leden omtrent de samenwerking met de gemeente, de uitdagingen waarmee de HVB te maken heeft in tijden van Corona, de rol van de HVB als het gaat om cultuureducatie en de toegankelijkheid en bereikbaarheid voor de Barendrechtse inwoners. Het bezoek ving aan met een kennismakingsgesprek, waarna de leden van de PvdA een rondleiding door het museum kreeg.

De Historische Vereniging Barendrecht is opgericht in 1976 met als doel om belangstelling te wekken voor de plaatselijke en regionale geschiedenis, het verzamelen van voorwerpen en documenten die betrekking hebben op de geschiedenis van Barendrecht en omgeving en het streven naar behoud van historisch belangwekkende gebouwen.

De leden van de HVB gaven te kennen dat de samenwerking met de gemeente Barendrecht heel goed verloopt. Daarnaast is ter sprake gekomen hoe het vrijwilligerstekort aangepakt kan worden. Musea hebben tegenwoordig sterke concurrentie binnen de cultuurbranche aangezien de toekomstige generatie meer visueel is ingesteld. De roep om vrijwilligers is groot en de PvdA denkt graag mee hoe dit probleem samen op te lossen.

Wij danken tot slot de HVB voor hun gastvrijheid en onderhouden graag contact gezien de toegevoegde waarde van de vereniging voor de gemeente Barendrecht.

Tina Jakoeb, lijsttrekker van PvdA Barendrecht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *