Bewoners Vrijenburg actief betrokken bij de ontwikkeling van de buurtagenda

De gemeente Barendrecht zet zich in voor een meer samenhangende, buurt- en wijkgerichte aanpak. Om deze ambitie te realiseren, heeft de gemeente het instrument buurtagenda ontwikkeld. In de wijk Vrijenburg is een proef gestart waarbij de buurtagenda wordt toegepast.

De PvdA Barendrecht heeft op woensdag 31 mei deelgenomen aan een bijeenkomst waarin inwoners van Vrijenburg hun waardevolle input hebben gegeven over een aantal belangrijke thema’s zoals groen, parkeren, veiligheid en ontmoeten.

De buurtagenda is een initiatief dat de gemeente, in samenwerking met bewoners en diverse samenwerkingspartners in de wijk, in staat stelt om de belangrijkste verbeterpunten in kaart te brengen. Bij de proef in Vrijenburg zijn onder andere woningcorporaties Havensteder en Wooncompas, basisschool De Vrijenburg, KijkopWelzijn en Carré Cultuur betrokken als partners. Samen streven zij naar een leefomgeving die nog beter aansluit op de behoeften en wensen van de bewoners.

De bijeenkomst vond plaats in het Hart van Vrijenburg, gelegen aan de Vrijenburglaan 61. Tijdens de bijeenkomst is niet alleen gesproken over de belangrijkste thema’s, maar is er ook ruimte geweest voor het bespreken van de bijbehorende acties. De PvdA Barendrecht is verheugd dat de gemeente en de betrokken partners actief werken aan concrete oplossingen en verbeteringen voor de wijk Vrijenburg.

De PvdA Barendrecht blijft zich inzetten voor een inclusieve en leefbare woonomgeving waarin de belangen en ideeën van de bewoners centraal staan. De partij roept alle inwoners van de wijk op om betrokken te blijven bij de ontwikkeling van de buurtagenda en samen te werken aan een bloeiende gemeenschap waarin iedereen zich thuis voelt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *