50 -plus veiligheidsbeurs trekt veel aandacht ondanks de hitte

Wat is de werking van een AED? Hoe beoordeel je de brandveiligheid van een huis? Deze cruciale vragen over veiligheid werden behandeld op de 50PLUSVeiligheidsbeurs die plaatsvond in het gemeentehuis. De gemeente Barendrecht, in samenwerking met KijkopWelzijn, politie, veiligheidsregio, buurtpreventie, Burgernet, ambulancedienst, Veilig Verkeer Nederland en andere betrokken partners, organiseerde dit evenement.

Een brede mix van bezoekers, waaronder bewoners van Barendrecht en diverse lokale vertegenwoordigers, kwamen op het evenement af. Wethouder Miranda de Hoop en burgemeester Schneider namen de tijd om elke stand te bezoeken en te converseren met de aanwezigen. Ook was de PvdA aanwezig.

De aanwezigheid van deze functionarissen en verschillende stichtingen onderstreept het belang dat gehecht wordt aan de veiligheid van 50-plussers in de gemeente. Bezoekers hadden de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten, waaronder een rollenspel van de politie over het hanteren van babbeltrucs en fraude, en het testen van hun fietsvaardigheid op een parcours verzorgd door Veilig Verkeer Nederland.

Organisaties zoals KijkopWelzijn, de Voedselbank en Stichting Present spelen een vitale rol in het welzijn van de Barendrechtse gemeenschap. Hun betrokkenheid bij de 50PLUSVeiligheidsbeurs toont hun gezamenlijke inzet voor de veiligheid en het welbevinden van de oudere bevolking van de gemeente. De aanwezigheid van de wijkagent en de brandweervrouw was ook van onschatbare waarde. Ondanks de hoge temperaturen was de opkomst hoog, wat wijst op een grote gemeenschapsbetrokkenheid bij dit cruciale onderwerp.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *