PvdA Barendrecht stelt vragen over huisvesting en gezinshereniging van statushouders

De PvdA Barendrecht heeft recentelijk vragen gesteld over de huisvestingssituatie van statushouders op de Talmaweg 107. Dit voormalige kantoorpand, nu fungerend als een tijdelijke opvanglocatie, huisvest momenteel 14 mannelijke statushouders die in afwachting zijn van een permanente woning binnen de gemeente.

Van deze groep hebben meerdere mannen een verzoek ingediend voor gezinshereniging. Tot nu toe zijn twee mannen herenigd met hun gezin; één gezin kreeg een woning toegewezen in Albrandswaard en een ander in Ridderkerk. Drie gezinsherenigingsverzoeken hebben inmiddels goedkeuring ontvangen van de IND. De betrokken gezinnen zijn reeds onderweg naar Nederland of zijn al aangekomen en verblijven in een AZC.

Informatie suggereert dat de resterende aanvragen voor gezinshereniging waarschijnlijk ook goedgekeurd zullen worden. Er zijn vragen gerezen over de plannen van de gemeente om deze gezinnen in Barendrecht te herenigen en te huisvesten.

Daarnaast is er informatie dat de opvanglocatie op de Talmaweg 107 naar verwachting op 1 januari 2024 haar deuren zal sluiten. Dit roept vragen op over de toekomstige huisvestingsplannen voor de statushouders die daar momenteel verblijven.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *