PvdA stelt schriftelijke vragen over onderhoud plafond Carnisse Veste

Zaterdag 11 juni  is in de ochtend een stuk stucwerk van het dak op de beneden passage van winkelcentrum Carnisse Veste ter hoogte van de Jumbo en Albert Heijn naar beneden gekomen. De PvdA vindt dit een zorgelijke situatie omdat de veiligheid van bezoekers in het geding is. Naar aanleiding van dit incident heeft de fractie van de PvdA de volgende vragen gesteld aan het college:

  1. Is het college geïnformeerd over deze situatie?
  2. Bent u met ons van mening dat onze inwoners veilig gebruik moeten kunnen maken van de openbare ruimte?
  3. Was het college op de hoogte van de slechte staat en de daarmee gepaarde veiligheidsrisico’s van het plafond in winkelcentrum Carnisse Veste? Zo ja, welke acties zijn ondernomen? Zo nee, welke acties worden ondernomen?

Eerder waren er grote zorgen over het dak van de parkeergarage onder het Havenhoofd. Door een extern bureau is zowel een visuele inspectie als een destructief onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek is geconcludeerd dat de maximale belasting van het dek toereikend was voor de markt.

Omwonenden maken zich nu weer zorgen.

  • Bent u bereid om te onderzoeken of dat dak nog steeds veilig is?
  • En kan het college onderzoeken of er een verband is met de situatie is Carnisse veste?

De beantwoording van de vragen door de portefeuillehouder kunt u hieronder terugvinden:

5-544579-Beantwoording-raadsvragen-Carnisse-Veste-PvdA

Ondanks het feit dat het eigendom en beheer van Carnisse Veste in handen is van de eigenaar is de PvdA van mening dat de gemeente medeverantwoordelijk is voor een veilige leefomgeving voor iedereen in Barendrecht. Het is daarom goed om te horen dat het college alles inzet om een veilig gebruik van de openbare ruimte te realiseren.

De wethouder geeft verder in zijn beantwoording aan dat de opdracht voor nader onderzoek van het dak van de parkeergarage onder het Havenhoofd is gegeven. Eventuele noodzakelijke werkzaamheden die voortvloeien uit dit onderzoek zullen in overleg met het bestuur van de VvE worden opgepakt.

De PvdA zal een vinger aan de pols blijven houden. Het spreekt vanzelf dat de veiligheid van bezoekers bij de PvdA hoog in het vaandel staat.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *