PvdA stelt schriftelijke vragen omtrent de hogere energielasten voor woningen met energielabel E, F en G

PvdA stelt schriftelijke vragen omtrent de hogere energielasten voor woningen met energielabel E, F en G

De energieprijzen blijven stijgen. In de politiek en media is met name aandacht voor compensatie voor mensen die een lager inkomen hebben en wegens een aflopend of variabel energiecontract nu de dupe zijn van deze enorme stijging.

Verduurzamen is een oplossing om hogere energielasten tegen te gaan. Denk hierbij aan goede isolatie die onnodig en overmatig gasverbruik tegengaan. Echter zijn er nog steeds woningen die een energielabel E,F of G hebben. Hierdoor worden zowel woningeigenaren als huurders zwaarder getroffen door deze stijging.

In het kader hiervan heeft de fractie van de PvdA de volgende vragen gesteld:

  1. Heeft het college zicht op het aantal woningen met een energielabel E of lager? Zo nee, kan het college dit inzicht verkrijgen door bijvoorbeeld navraag te doen bij corporaties of op andere wijze?
  2. Heeft het college extra duurzaamheidsmaatregelen voorzien voor de groep particuliere eigenaren met een woning van label E, F of G naast de bestaande subsidieregelingen?
  3. Is het college bereid om in gesprek te gaan met verhuurders om de mogelijkheden te verkennen voor een (tijdelijke) huurverlaging voor huurders die nu een hoge huur betalen voor een slecht geïsoleerd huis?

De beantwoording van de vragen door de portefeuillehouder kunt u hieronder terugvinden:

550970-brief-wethouder-van-der

Geef een reactie