PvdA stelt vragen over massale vissterfte in Barendrecht

De recente overstromingen in Barendrecht hebben geleid tot stankoverlast en ecologische schade. De PvdA-fractie heeft vragen gesteld aan de wethouder en dringt aan op maatregelen om de situatie aan te pakken.

De fractie roept op tot een samenwerking tussen de gemeente Barendrecht en het Waterschap Hollandse Delta om een efficiënte aanpak te waarborgen. Een duidelijke taakverdeling moet worden vastgesteld om het herstel van het lokale ecosysteem te bevorderen. Daarnaast is investering in infrastructuur, zoals verbeterde rioleringssystemen en waterbeheersingssystemen, essentieel om toekomstige incidenten te voorkomen en de schade te minimaliseren.

Naar aanleiding van dit probleem heeft de PvdA-fractie al contact opgenomen met de waterschappen om te onderzoeken wat zij kunnen betekenen. Het waterschap heeft aangegeven dat het essentieel is dat inwoners meldingen blijven maken via het KCC op telefoonnummer +31 900 2005005. Daarnaast is er een nieuwe app genaamd “Fixi”, nu beschikbaar. Met behulp van deze app kunnen inwoners direct meldingen maken en problemen doorgeven.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *