Kledingbank Uniek streeft naar verdere uitbreiding van samenwerking in de gemeenschap

Onlangs bezocht PvdA-raadslid Kledingbank Uniek. Het bezoek ving aan met een rondleiding door Ariane Verdoorn (voorzitter) en Annet van der Laan (secretaris). De rondleiding gaf een goed beeld van de werkwijze en de ondersteuning die de organisatie biedt aan mensen die in (stille) armoede leven. Kledingbank Uniek onderscheidt zich door een concept waarbij klanten vrij kunnen ‘shoppen’ en zelf kleding mogen uitzoeken. Dit bevordert een gevoel van waardigheid en wederzijds respect, waardoor klanten zich welkom voelen en graag terugkomen.

Tijdens de rondleiding werd onder andere stilgestaan bij het eerste kraampakket dat op 5 juni aan een klant is overhandigd. De klant mocht zelf haar kraampakket samenstellen, gevuld met tal van leuke spullen om zich voor te bereiden op de komst van haar kindje. Deze pakketten, opgezet in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), zijn bedoeld om aanstaande moeders te ondersteunen in deze bijzondere periode van hun leven. Kledingbank Uniek hoopt de komende tijd meer moeders te bereiken en te kunnen helpen. Daarnaast worden er menstruatieproducten uitgedeeld aan vrouwen, dankzij een samenwerking met het Armoedefonds. Ook in de toekomst zullen deze producten beschikbaar blijven.

Arianne van Kledingbank Uniek vertelde enthousiast over de toekomstige samenwerkingen met andere organisaties, zoals het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Daarnaast wordt er ook samengewerkt met de organisatie De Overburen, die onder andere zal helpen met boodschappen en het legen van containers. Dit versterkt de band tussen de buren en vergroot de onderlinge steun. Kledingbank Uniek blijft zich inzetten voor de gemeenschap en streeft naar een toekomst waarin iedereen zich gewaardeerd en ondersteund voelt, aldus Arianne.

De PvdA vindt het belangrijk om deze doelgroep te helpen zodat zij onderdeel blijven van de samenleving en met waardigheid en respect kunnen meedoen. Door hen te ondersteunen, zorgen we ervoor dat iedereen, ongeacht hun financiële situatie, volwaardig kan participeren in de maatschappij.

De PvdA dankt Kledingbank Uniek voor de gastvrijheid en het openhartige gesprek tijdens het bezoek.

Foto van links naar rechts Ariane Verdoorn, PvdA fractievoorzitter Tina Jakoeb en Annet van der Laan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *