| |

Jongerenraad Barendrecht

In 2018 werd middels een motie in de gemeenteraad gepleit om een fysieke jongerenraad op te richten. Echter was de wens van wethouder Reshma Roopram om dit niet via de gemeente te laten organiseren maar door jongeren zelf. Om dit te doen is een online platform ingericht waar jongeren zelf ideeën kunnen indienen. Met de ondersteuning van wethouder Reshma Roopram is in samenwerking met Kijk op Welzijn het eerste ingediende idee, een Jongerenraad nu een feit! Op vrijdag 27 mei jl. heeft een kick-off van de Jongerenraad Barendrecht plaatsgevonden in Blok 0180.

De jongerenraad is een vrijwilligersinitiatief van een aantal jongeren in de gemeente Barendrecht die zich willen inzetten voor het verbeteren van de gemeente voor en door de jongeren. Zij doen dit uit naam van de Jongerenraad, maar representeren hiermee de behoeften van alle jongeren uit gemeente Barendrecht. Via de gemeente is er wel een online platform ingericht waar jongeren zelf ideeën kunnen indienen.

Het doel van de bijeenkomst was om input te krijgen van jongeren omtrent zaken die hen in het dagelijks leven bezighouden. Op basis van de input wil de jongerenraad evenementen en activiteiten organiseren voor jongeren zodat zij op die manier hun steentje kunnen bijdragen in de aanpak van eventuele problemen. 

Met de oprichting van de jongerenraad is een eerste stap gezet om politieke participatie onder jongeren te bevorderen. De PvdA juicht de oprichting van de jongerenraad toe en zal regelmatig in gesprek blijven om te inventariseren waar wij een bijdrage kunnen leveren. Verder heeft er een mooie gesprek plaatsgevonden met de voorzitter van Poppodium De Beuk. De organisatie bestaat al meer dan 40 jaar en biedt al 4 decennia een plek aan jongeren vanaf 16 jaar en ouder in Barendrecht.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *