PvdA Barendrecht in gesprek met kinderburgemeester Gino

Op 16 februari jl. heeft de kinderburgemeester van Barendrecht, Gino Riesmeijer, een kennismakingsgesprek gehad met een aantal leden van PvdA Barendrecht. Gino is op 18 oktober 2022 als kinderburgemeester geïnstalleerd in de gemeenteraad. Hij vertelde dat hij sinds zijn installatie al veel leuke activiteiten heeft gedaan zoals de Sinterklaasintocht, de Santa Run, een bezoek aan De Zonnebloem in het kader van hun 25-jarige jubileum en het ophangen van de eerste wens in de wensboom tijdens het Winterfeest.

De wens van de kinderburgemeester is om Barendrecht veiliger te maken. Zo wilt hij dat er hekjes moeten komen om speelplekken langs autowegen. Daarnaast heeft Gino het voornemen om eenmalig een bioscoopdag in het theater het Kruispunt te organiseren en pleit hij voor meer diversiteit aan winkels in de binnenstad. “Heel de binnenstad zit vol met kappers en het zou leuk zijn als er meer verschillende winkels zouden komen in Barendrecht”, aldus Gino. Ook wilt hij ervoor zorgen dat alle kinderen in Barendrecht zwemles krijgen, in het bijzonder de kinderen waarvan de ouders niet genoeg geld hebben om de zwemlessen te betalen.

“Kinderen zijn onze toekomst! We moeten hen enthousiasmeren om zich in te zetten voor de samenleving en daarom moeten kinderen meekrijgen wat er in de raadzaal gebeurt. Om de kloof tussen de jeugd en de politiek te dichten is het van essentieel belang dat kinderen op een kindvriendelijke manier kennis kunnen maken met de politiek, en de kinderburgemeester kan hier een belangrijke rol in spelen.”

De PvdA vindt het belangrijk dat de gemeente Barendrecht een kinderburgemeester heeft die meer dan enkel een symbolische rol vervult. De PvdA wenst Gino heel veel succes toe bij het verwezenlijken van zijn speerpunten en wil Gino bedanken voor het mooie gesprek.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *