Barendrechtse jongeren moeten in beweging blijven!

Bewegen onder jongeren is niet meer hip. Dit blijkt ook uit recent onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). In 2021 voldeed maar 62,3 procent van de jongeren tussen 4 en 12 jaar aan de gestelde beweegrichtlijnen. Tussen de 12 en 16 jaar nam dit af naar 33,5 procent en tussen de 16 en 20 jaar was dit 47,1 procent.

Ondanks het feit dat bewegen gezond is en kan bijdragen aan het verminderen van mentale problemen, stress en eenzaamheid, het opbouwen van netwerken, het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het nemen van verantwoordelijkheid, is sporten niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Dit kan zijn vanwege onder andere financiële problemen thuis, een niet goede match vinden met gym op school, te hoge contributies of het steeds duurder worden van de benodigde sportuitrusting.

De gemeente Barendrecht telt vele mogelijkheden tot sporten; van waterpolo tot voetbal, van zelfverdediging tot fitness. Duizenden Barendrechters zijn dan ook regelmatig in beweging, echter geven de cijfers van het CBS aan dat dit bij jongeren beter kan. Het is daarom van essentieel belang dat de gemeente Barendrecht blijft investeren in sport en ervoor zorgt dat sport betaalbaar en toegankelijk is voor iedereen. Investeren in sport voor de jeugd betekent investeren in het toekomstig leven van ons dorp!

Auteurs: Tessa Jugwels en Damiano Spinelli (steunfractieleden PvdA)

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *