‘Niks doen is geen optie’, PvdA Barendrecht na verworpen motie ‘Noodhulp aan het getroffen gebied in Turkije en Syrië’

Om solidair te zijn met de slachtoffers in Turkije en Syrië’ heeft de PvdA het initiatief genomen om tijdens de raadsvergadering van 21 februari jl. de motie ‘Noodhulp voor het getroffen gebied in Turkije en Syrië’ in te dienen, een onderwerp die de tongen losmaakten bij de raadsleden.

In de motie werd een beroep gedaan op de gemeenteraad om de Barendrechters die familie/vrienden of kennissen hebben verloren of op een andere manier getroffen zijn omdat verwanten en vrienden ontheemd zijn, te helpen in deze moeilijke tijden. De motie vraagt een symbolische euro namens elke inwoner van Barendrecht, zodat ook de gemeente Barendrecht een bijdrage kan leveren en aan solidariteit kan bouwen, niks ten nadele van de Barendrechter. Door als gemeente dit op te pakken kunnen minderdraagkrachtigen in Barendrecht, die zelf niet in staat zijn om te doneren, op deze manier toch mee participeren.

‘Het gaat hier om een humanitaire ramp die eenieder kan treffen. Wij hebben in Nederland ook natuurrampen gehad van ongekende omvang en daarbij hebben we ook hulp gekregen van andere landen’, aldus Tina Jakoeb (raadslid PvdA).

De PvdA betreurt het dat de motie niet is aangenomen maar is wel blij met de toezegging van het college om te helpen faciliteren bij het organiseren van een bijeenkomst voor onze inwoners/betrokkenen die direct of indirect geraakt zijn door deze allesverwoestende natuurramp.

De PvdA wil de fracties van GL en CDA bedanken voor het mede indienen van de motie en de fractie van CU voor het uitspreken van haar steun voor de motie.

De motie kunt u hieronder teruglezen.

2-Motie-M2023-03-Noodhulp-voor-het-getroffen-gebied-in-Turkije-en-Syrie-PvdA-GL-CDA

De verdediging van de motie kunt u hieronder terugluisteren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *