Roparun 2022 doorkomst in Barendrecht

Op maandag 6 juni was ik samen met Daphe Plaizier, wethouder Margo Stolk en een aantal collega’s van 10 uur tot  12 uur op het plein voor het gemeentehuis van Barendrecht aanwezig om de Roparunners aan te moedigen.

Wat ooit uit een weddenschap ontstond om een estafetteloop te houden van Parijs naar Rotterdam is vandaag gegroeid tot een hele grote organisatie die “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Dit doen zij door bijv. het organiseren is van een ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun familie, workshops in ziekenhuizen of het steunen van ontwikkelingen van hulpmiddelen. Wil je meer weten over de stichting, dan kan je terecht op hun website. (Link: https://roparun.nl/nl/over-roparun/het-goede-doel/ )

Naast het leveren van een sportieve prestatie wordt tijdens de Roparun door verschillende teams geld opgehaald voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. De teller voor 2022 staat momenteel op €2.156.792,54. Volgens Roparun komen dit jaar 60 goede doelen in aanmerking voor ondersteuning.

De route van de 31ste Roparun is dit jaar gestart vanaf het evenementenlocatie Vliegveld Twente. In Barendrecht kwamen de Roparunners op de kruising van het fietspad Boezemweg en Stationsweg samen waarna zij hun route naar Coolsingel hebben vervolgd. Ondanks de hevige regenbuien was het een hele eer om daar te staan en de deelnemers een steuntje in de rug te geven om vol te houden en weer door te gaan. Hun inzet is onvoorwaardelijk en wordt zeer gewaardeerd.

Voor meer foto’s kunt u hierop klikken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *