Rondleiding in de Eerste en Tweede Kamer!

Uit onderzoek van het CBS (Centraal Bureau van Statistiek) blijkt dat maar 4 op de 10 jongeren geïnteresseerd zijn in de politiek. Jongeren hebben wel het vertrouwen in de politiek maar het vertrouwen daalt enorm na de stemgerechtigde leeftijd van 18 jaar. Daarom vindt de PvdA Barendrecht dat de politiek zelf de weg naar de jongeren moet zien te vinden om hen te interesseren en te enthousiasmeren.

In het kader hiervan heeft PvdA Barendrecht op 20 februari jl. een rondleiding voor de stagiaires Tessa Jugwels en Damiano Spinelli georganiseerd in de Eerste en Tweede Kamer. Tijdens de rondleiding kregen zij een stukje geschiedenis mee over het ontstaan van het tweekamerstelsel en mochten zij de commissie- en de plenaire zalen van beide kamers bezoeken.

De leden van de Eerste Kamer worden trapsgewijs gekozen. Dat betekent dat de burgers de leden kiezen van de Provinciale Staten en dat deze leden op hun beurt binnen een termijn van drie maanden (mei 2023) de leden kiezen van de Eerste Kamer.

Nu de Provinciale Statenverkiezingen voor de deur staan is het belangrijk om te beseffen dat elke keuze die de burger maakt, invloed heeft op de samenstelling van de Eerste Kamer. Op dit moment heeft het kabinet in de Eerste Kamer geen meerderheid. Dat betekent dat zij op zoek moeten gaan naar steun van andere partijen in de Eerste Kamer om hun plannen door te voeren. Daardoor kan de PvdA in wetsvoorstellen belangrijke aanpassingen voor elkaar krijgen om ze eerlijker te maken.

Met belangrijke opgaven in de toekomst zoals de stikstof crisis, woningcrisis en de opvang van vluchtelingen is het essentieel van belang dat we met elkaar de mouwen opstropen om onze samenleving rechtvaardiger en socialer te maken. Stem daarom op 15 maart aanstaande op de PvdA voor een betere, sociale en meer rechtvaardige samenleving”, aldus Tessa en Damiano.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *