Suriname Diaspora Vrouwendag Ontbijt

Op 8 maart jl. heeft Joy Brindaban als een moderne MAN zijn verantwoordelijkheid genomen om SAMEN met Jane T. Haridat en Winston Scholsberg een Suriname Diaspora Vrouwendag Ontbijt te organiseren in Rijswijk bij Brasserie Bijna Thuis. Ook de bijdragen van Shaif Basier, Angela Ramjan, Gita Bindraban, Mavis Ishaak en Anand Sukhai worden ten zeerste gewaardeerd bij het meehelpen met de organisatie van deze bijeenkomst.

Op 8 maart was het de 110de keer (sinds 1912) dat we in Nederland stilstaan bij de Internationale Vrouwendag. De ochtend begon met het poneren van de volgende stelling:

Doorbreek het zoete en brave meisjes en macho jongens syndroom. Zorg voor mondige en wijze vrouwen en mannen en gelijkwaardigheid en voorkom hierdoor misbruik.

 Tijdens de bijeenkomst mocht ik bij twee vragen stil staan namelijk:

  • Wat maakt mij vrouw.
  • Wat voor gevoel roept zo een bijeenkomst bij mij op, waarbij ik als vrouw de vrijheid heb om deze dag samen met andere geweldige vrouwen te vieren.

Ik koester de vrijheid die ik heb om samen met andere vrouwen deze dag jaarlijks te vieren en ben Joy en zijn team ontzettend dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van deze warme bijeenkomst. Leven in vrijheid betekent voor mij dat ik in verbinding blijf met man en vrouw en verbinding vraag om dialoog. Mijns inziens hebben vrouwen wereldwijd nog een lange weg te gaan omdat zij nog steeds een achtergestelde positie hebben in de maatschappij. Dit betekent dat wij elkaar moeten vasthouden en middels dialoog samen blijven strijden voor gelijke rechten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *