Maakt niet uit of je koning bent, keizer of admiraal, poepen en plassen doen we allemaal!

Tijdens de raadsvergadering van 21 februari jl. heeft de PvdA de motie van initiatiefnemer Arjan Stolk, raadslid SGP/CU, mede ingediend. Niet alleen omdat de PvdA een inclusieve samenleving belangrijk vindt, maar ook omdat cijfers laten zien dat bijna een kwart van alle mensen soms of regelmatig thuisblijven uit angst geen toilet te vinden met als gevolg dat zij ook de meest negatieve impact op hun kwaliteit van leven ervaren.

‘Aangezien poepen en plassen onderdeel is van onze natuur, zou je verwachten dat er altijd mogelijkheden zijn om te poepen en te plassen. Maar gemeente Barendrecht staat op plek 206 van 344 als het gaat om toiletvriendelijke gemeenten. We willen dat iedereen kan deelnemen aan onze samenleving? Met een plek 206 op de ranglijst, gaan wij niet inclusiever worden voor onze inwoners. Sterker nog, wij sluiten mensen zelfs uit’, aldus Tina Jakoeb (raadslid namens de PvdA).

De PvdA vindt dat gemeente Barendrecht simpelweg hierin te kort schiet. Er is veel meer mogelijk dan wat gemeente Barendrecht nu doet. Het moet anders en het kan anders.

Ondanks het feit dat de motie niet aangenomen is, is de PvdA blij met de toezeggingen die de wethouder gedaan heeft om te werken aan een toiletvriendelijke Barendrecht.  

Speciale dank aan collega Arjan Stolk voor het nemen van dit initiatief om de motie in te dienen.

De motie kunt u hieronder teruglezen.

1-Motie-M2023-04-Hoge-Nood-SGPCU-PvdA-GL-CDA-VVD

De verdediging van de motie kunt u hieronder terugluisteren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *