Succesvolle veiligheidsbijeenkomst op de Kruidentuin in Barendrecht

Op 15 mei jl. vond in de Kruidentuin in de Oekraïense Huiskamer een succesvolle veiligheidsbijeenkomst plaats, georganiseerd door wijkbrandweervrouw Amanda van Kuijk en projectcoördinator Olga Folkerts. De bijeenkomst, die gericht was op het verbeteren van de veiligheid in en om het huis, trok veel enthousiaste inwoners van Barendrecht. De bijeenkomst werd tevens bijgewoond door raadsleden Hans Heiden (EVB), Joris Modderman (EVB), Lydia Verkade (SGP/CU), Petra de Kam (CDA) en Tina Jakoeb (PvdA). Hun aanwezigheid werd zeer gewaardeerd en onderstreepte het belang van gezamenlijke inspanningen voor een veiliger Barendrecht.

De rode draad van de presentatie was wat je moet doen bij brand. De aanwezigen werden geïnformeerd over de werking van rookmelders en koolmonoxidemelders, evenals de verschillende blusmiddelen die beschikbaar zijn voor huishoudelijk gebruik. Het begrijpen en correct gebruiken van deze veiligheidsmaatregelen kan levens redden en schade beperken.

Een hoogtepunt van de avond was de live demonstratie van een ‘vlam in de pan’, waarbij getoond werd hoe men adequaat kan reageren op dit veelvoorkomende en potentieel gevaarlijke incident. Bij de demonstratie werd uitgelegd hoe belangrijk het is om de pan direct af te dekken om de vlammen te doven. “Zonder zuurstof geen vuur,” werd benadrukt.

Na het officiële programma was er een informele bijeenkomst, waar de aanwezigen onder het genot van een drankje de gelegenheid kregen om verder te praten, vragen te stellen en elkaar beter te leren kennen.

Amanda van Kuijk, Martin Bouman en Olga Folkerts kijken terug op een geslaagde en leerzame avond. Ze danken alle deelnemers voor hun betrokkenheid en inzet om onze gemeente veiliger te maken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *