Manifest Raden in Verzet overhandigd aan Tweede Kamer

“Wij willen onze gemeenten niet kapot bezuinigen! U bent aan zet met de begroting voor de toekomst: bezuinig niet op het gemeentefonds!”

Met deze boodschap heeft actiecomité Raden in Verzet het manifest ‘Zonder geld geen gemeenten’ aan de Tweede Kamer overhandigd.

Meer dan 1100 raadsleden uit ruim 300 gemeenten zeggen “NEE” tegen de bezuiniging van 2,3 miljard euro door de Rijksoverheid op het gemeentefonds. Een motie van Raden in Verzet met deze waarschuwing is al door tientallen gemeenteraden aangenomen, die miljoenen inwoners van Nederland vertegenwoordigen.

De raadsleden, die uit het hele land naar Den Haag waren gekomen, lieten aan de Tweede Kamerleden weten: “Wij staan hier niet voor onszelf, maar voor vitale gemeenten nu en in de toekomst. Als raadsleden zetten we ons in voor onze gemeenten. Dit doen we met veel passie, doorgaans naast ons reguliere werk. Wij willen onze gemeenten niet kapot bezuinigen!”

Met 2,3 miljard aan bezuinigingen kunnen gemeenten de basistaken niet meer adequaat uitvoeren. Het gaat om grote thema’s zoals bestaanszekerheid voor iedereen, verduurzaming van de woningvoorraad, Jeugdzorg, WMO, brede welvaart in de wijk, criminaliteitsbestrijding en de energietransitie.

De leden van Raden in Verzet/ Samen voor Elkaar besluiten: “Stel de 342 gemeenteraden niet voor onmogelijke keuzes. Help ons om de 18 miljoen inwoners van Nederland te kunnen blijven helpen!”

Foto

V.l.n.r.: Michiel van Nispen (Tweede Kamerlid SP), Wim Meulenkamp (Tweede Kamerlid VVD), Anna de Groot (Raadslid Zaanstad), Nico de Jong (Raadslid Alphen a/d Rijn) , Tina Jakoeb (Raadslid Barendrecht), Rob Duiven (Raadslid Zoetermeer), Glimina Chakor (Tweede Kamerlid GL/PvdA), Marieke Koekkoek (Tweede Kamerlid Volt), Inge van Dijk (Tweede Kamerlid CDA), Cathy Noordergraaf (Raadlid Hilvarenbeek) en Joep Derksen (Raadlid Teylingen).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *