PvdA Barendrecht bezoekt KV Vitesse: Samenwerking en ambities centraal

Onlangs heeft PvdA een bezoek gebracht aan korfbalvereniging KV Vitesse, een korfbalvereniging in Barendrecht die in 1934 is opgericht. Het bezoek stond in het teken van een kennismaking met de vereniging vanwege onder andere de belangrijke rol die sportverenigingen vervullen in de samenleving. Willem Booij (Voorzitter) en Leo Visser (Bestuurslid) hebben tijdens het gesprek meer verteld over de activiteiten en ambities van de vereniging.

De club begon oorspronkelijk als een kleine groep enthousiaste korfballers die samenkwamen op een veld aan de Voordijk in Barendrecht en in de jaren daarna gestaag groeide tot het huidige sportpark De Bongerd. Met diverse doelgroepen vertegenwoordigd binnen de club, heeft KV Vitesse een gevarieerde opbouw binnen de korfbalclub. De jongste leeftijdsgroep, de F-jeugd (ook wel “welpen” genoemd), bestaat uit kinderen van 6 tot 8 jaar oud. Daarnaast zijn er jeugdteams in verschillende leeftijdscategorieën, seniorenteams en G-teams voor spelers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Elk van deze doelgroepen heeft specifieke trainingsprogramma’s en wedstrijden die afgestemd zijn op hun leeftijd en niveau.

Na het inspirerende gesprek woonde de delegatie van de PvdA een drukbezochte thuiswedstrijd van KV Vitesse tegen Eindhoven bij in de korfbalcompetitie. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk behaalde KV Vitesse de overwinning met 14-12.

Leo Visser benadrukte de sociale aspecten van thuiswedstrijden bij KV Vitesse: “Naast de sportieve prestaties op het veld, hebben thuiswedstrijden bij KV Vitesse vaak ook een sociaal karakter. Voor en na de wedstrijd is er vaak gelegenheid om gezellig bij te praten met andere clubleden en supporters, en in de kantine worden drankjes en hapjes geserveerd. Wij zijn er trots op dat iedereen elkaar kent, waardoor de sfeer ook heel goed is.”

Gevraagd naar het mogelijke tekort aan vrijwilligers binnen de vereniging, benadrukte Willem Booij de ambitie van KV Vitesse: “KV Vitesse is een vereniging die gedreven wordt door ambitie, zowel op het veld als daarbuiten. Hoewel we momenteel geen tekort aan vrijwilligers ervaren, erkennen we dat er altijd ruimte is voor groei en verbetering. Daarom hebben we een duidelijke vrijwilligersambitie geformuleerd om vrijwilligerswerk te bevorderen”.

De PvdA Barendrecht kijkt terug op een geslaagd bezoek aan KV Vitesse en bedankt de vereniging voor de gastvrijheid en de interessante gesprekken. “Het is mooi om te zien hoe KV Vitesse zich inzet voor de ontwikkeling van jongeren in Barendrecht”.

Foto is gemaakt door Remco van der Linden

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *