PvdA bezoekt Stichting Kledingbank UnieK

Op 9 september jl. heeft de PvdA een bezoek gebracht aan Stichting Kledingbank UnieK in Barendrecht. Het bezoek ving aan met een rondleiding door Ariane Verdoorn en Niko Pjetri.

Bij Stichting Kledingbank UnieK kunnen niet alleen uitkeringsgerechtigden, maar ook vluchtelingen, werkende met een laag inkomen en mensen met schulden terecht voor kleding, fietsen, voedsel maar ook knipservice. Op deze manier wil stichting UnieK bijdragen aan armoedebestrijding. De ingezamelde spullen worden door onder andere particulieren, inwoners of kledingwinkels aangeleverd, waarna het door de vrijwilligers gesorteerd en klaargezet wordt voor uitgave.

Momenteel doet Stichting Kledingbank UnieK ook mee aan een taalproject van de gemeente. Dit houdt in dat taal-kandidaten die de Nederlandse taal willen oefenen zich kunnen aanmelden om vrijwilligerswerk bij UnieK te doen, zodat deze kandidaten de Nederlandse taal beter leren beheersen, waardoor er een betere kans op de arbeidsmarkt ontstaat. In de ochtenden kunnen de vijf kandidaten die zich nu aangemeld hebben vrijwilligerswerk doen en in de middag krijgen zij taallessen van een Nederlandse coach.

Er zijn meer dan 600 klanten die nu een beroep doen op Stichting Kledingbank UnieK en dat zal alleen maar meer worden gezien de hoge inflatie en de stijgende energiekosten. Stichting Kledingbank UnieK is blij met het voorstel van de gemeenteraad om te onderzoeken of er voor de Voedsel- en kledingbank een gezamenlijke huisvesting geregeld kan worden en hoopt dat de huur betaalbaar is. Onze noodkreet is vooral een goed leefbaar klimaat want het is in de hete zomer en koude winter niet te doen om de hele dag te werken of te winkelen in een ruimte zonder klimaatinstallatie”, aldus Ariane.

De PvdA wil Stichting Kledingbank Uniek bedanken voor het informatieve gesprek.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *