|

PvdA in gesprek met Stichting Building Arts

Op 14 september jl. heeft de PvdA een kennismakingsgesprek gevoerd met bedenker en oprichter Marco van ’t Wout van stichting Building Arts, een organisatie waar kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen door middel van kunst.

Eén van de argumenten om Stichting Building Arts op te richten heeft te maken met het feit dat Marco van ’t Wout het belangrijk vindt dat kinderen op school niet alleen leren hoe zij een boek moeten presenteren maar de sociale en cognitieve vaardigheden ontwikkelen door onder andere over hun gevoelens te praten, contact te maken met anderen door te praten omtrent hun ambities en hoe zij de wereld willen veranderen.

“Een kind moet de ruimte hebben om te praten over wat hem of haar in het dagelijks leven bezighoudt en via kunst en cultuur (nieuw) gedrag uit te proberen in een veilige leeromgeving. Daar is weinig ruimte voor in het onderwijs”, aldus Marco.

Stichting Building Arts bestaat bijna 6 jaar en heeft verschillende projecten uitgevoerd om kinderen en jongeren een stap verder te helpen. Eén van de projecten was een theaterschool organiseren voor kinderen met een rugzak met als doel om een veilige plek te creëren, waarbij zij middels zang, dans en spel bepaalde vaardigheden aanleren. Denk bijvoorbeeld bij zang aan hoe de kinderen hun stem kunnen gebruiken en het doel bij spel is om kinderen de ruimte te geven om simpelweg zorgeloos te kunnen spelen.

In Barendrecht heeft Stichting Building Arts in samenwerking met het voortgezet onderwijs, lokale partners en de gemeente dorpstour Baren van Baerne ontwikkeld. In de dorpstour maken eerstejaars leerlingen kennis met de lokale geschiedenis en unieke bezienswaardigheden van Barendrecht. Dit project is succesvol verlopen.

De PvdA zet zich in om kansenongelijkheid in het onderwijs te bestrijden en is daarom Stichting Building Arts erkentelijk voor de waardevolle bijdrage die kinderen een stap verder helpen in hun ontwikkeling.

Foto genomen tijdens dorpstour Baren van Baerne

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *