“Verbonden in Hoop: Family Fair ondersteunt Oekraïne met haar onvermoeibare hulpinspanningen”

Om inwoners van Oekraïne te ondersteunen heeft de Immanuëlkerk het initiatief genomen om de Family Fair te organiseren. Ondanks de tragische gebeurtenis waarbij een Poolse chauffeur, die hulpgoederen naar Oekraïne bracht, het leven liet door een raketaanval en de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden, gaan de betrokken partijen onvermoeibaar door met hun hulpmissie.

Elke woensdagavond zamelt de Immanuëlkerk hulpgoederen in die soms in de omgeving van Bachmut worden gebracht, maar ook zelfs voorbij de frontlinie in gebieden die door Rusland zijn bezette. Deze actie is van cruciaal belang voor degenen die zich in crisissituaties bevinden en is mogelijk dankzij de samenwerking met de Oekraïense gemeenschap in Nederland en in Oekraïne en Poolse contactpersonen. Olga Volkerts, coördinator van de Oekraïense vluchtelingen, was ook aanwezig tijdens de Family Fair. Door haar bemiddeling was er Oekraïens gebak te koop en trad een deel van een Oekraïens kinderkoor op. Dit koor brengt niet alleen vreugde en hoop, maar biedt ook een steunende omgeving aan jonge vluchtelingen uit Oekraïne die te maken hebben met de uitdagingen van de huidige situatie.

Zeventien jaar geleden werd in de Immanuëlkerk een commissie opgericht om hulp te bieden aan mensen in Polen. Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne zet deze commissie zich ook in voor het ondersteunen van Oekraïners. Ze zamelen hulpgoederen in en geld voor het realiseren van de transporten en voor het kopen van hulpgoederen. Deze worden door lokale Poolse contactpersonen ter plekke gedistribueerd, zodat er een efficiënte en directe ondersteuning geboden kan worden waar de nood het hoogst is.

In 2007 begonnen Lydia Verkade en Ella Versendaal met de organisatie van actiemarkten. “De Family Fair is niet alleen een kans om steun te bieden, maar ook om een gemeenschapsgevoel te creëren en mensen te inspireren om samen te werken voor een betere wereld,aldus Lydia.

De inzet en vastberadenheid van alle betrokken partijen zijn bewonderenswaardig. Ondanks tegenslagen en tragedies blijven ze zich inspannen om hoop en hulp te bieden aan degenen die dit het meest nodig hebben.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *