Jaarlijkse vrijwilligersmarkt in Barendrecht

Op zaterdag 4 juni vond in Barendrecht de jaarlijkse vrijwilligersmarkt plaats, waar diverse lokale organisaties zich presenteerden en hun inzet voor de gemeenschap toonden. De vrijwilligersmarkt bood bewoners de gelegenheid om direct in contact te komen met deze organisaties en om meer te weten te komen over de verschillende vrijwilligersmogelijkheden.

Onder de deelnemende organisaties bevonden zich onder andere De Overburen, Stichting Present, Stichting Hof van Ede, De Buurtpreventie, Vluchtelingenwerk, PCOB en De Overblijf. Elk van deze organisaties speelt een belangrijke rol in het ondersteunen en versterken van de lokale gemeenschap op verschillende vlakken. Namens Stichting De Overblijf vertelde Linda van Nierop, geen onbekende in de wereld van vrijwilligerswerk en maatschappelijke betrokkenheid, met groot enthousiasme hoe haar team zich dagelijks, in samenwerking met lokale basisscholen in Barendrecht, inzet om kinderen een veilige en stimulerende omgeving te bieden tijdens de lunchpauze. Hun toewijding en het invloedrijke werk werden al in 2019 erkend toen ze werden genomineerd voor de prestigieuze BAR Ondernemersprijzen.

Uit gesprekken met de organisaties bleek dat de vrijwilligersmarkt weer een succes was, niet alleen vanwege een breed scala aan organisaties die aanwezig waren maar ook vanwege de aantal nieuwe aanmeldingen.

De PvdA is blij met de waardevolle bijdrage van alle aanwezige organisaties aan dit succesvolle evenement. Het illustreert de kracht van samenwerking tussen lokale organisaties en de gemeenschap bij het stimuleren van vrijwilligerswerk en het opbouwen van een hechte gemeenschap.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *